Португалия отменя забраната за пътуване до Бразилия и до Великобритания, но при условия

17 април 2021 06:21

Португалия отменя забраната за пътуване до Бразилия и до Великобритания, но при условия
© Pixabay
719 0

Португалия реши да отмени преустановяването на полетите между нея и Великобритания и Бразилия, предаде Франс прес, цитирани от БТА. Мярката беше в сила от края на януари. Но пътуванията до тези страни с туристическа цел остават забранени, обяви правителството в Лисабон.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23285

"Преустановяването на полетите от и до Бразилия и от и до Обединеното кралство се отменя, но единствено за пътуванията по съществени причини", оповести португалското министерство на вътрешните работи.

За пътувания по съществени причини се смятат командировки, пътуване заради учене, заради семейно събиране, по здравни причини или по хуманитарни причини, уточнява ведомството.

След като беше връхлетяна от тежка втора вълна на коронавирусната пандемия в началото на годината, Португалия влиза в понеделник в третия етап на поетапното облекчаване на рестрикциите. Тогава ще бъдат отворени ресторанти, търговски центрове, гимназии и университети, театри и концертни зали.

Но проверките по границата с Испания, обявени като една от мерките в борбата с коронавируса, ще останат в сила за още 15 дни, както и задължението за пътниците, идващи в Португалия да представят отрицателен тест, за пристигащи от определени дестинации и да спазват карантина.

Португалия изисква от пътниците, идващи от страни, в които случаите на зараза са над 500 на 100 000 души да спазват карантина от 14 дни. Сред тези страни са Бразилия, Южна Африка, Франция или Нидерландия. Пътуванията от страни, в които случаите на зараза са 150 на 100 000, като Испания, Англия или Италия, ще са сведени също до такива само по съществени причини. Освен това всички пътници, идващи в Португалия със самолет, трябва да представят отрицателен тест за коронавируса.

Япония се готви да наложи по-строги ограничения в столицата заради новия вариант на коронавируса

Броят на новите случаи на зараза в Португалия се стабилизира на равнище от около 500 на ден в сравнение с пик от близо 13 000 на ден в края на януари. А броят на хоспитализираните заради Ковид-19 падна за първи път под 500 души от началото на септември.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23285

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
719 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини