САЩ ще разположат още 500 войници в Германия

13 април 2021 14:53

САЩ ще разположат още 500 войници в Германия
© Getty Images/Guliver
468 3

САЩ ще разположат допълнителни 500 войници в Германия, съобщи американският министър на отбраната Лойд Остин на посещение в Берлин, бележейки обрат в плановете на бившия президент Доналд Тръмп за изтегляне на около 12 000 американски войници от тази страна, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

"Спряхме плановете" за изтегляне на войски, каза Остин на пресконференция с германската си колега Анегрет Крамп-Каренбауер.

"Информирах министъра за намерението ни да разположим за постоянно още около 500 войници в района на Висбаден от есента. Мисля, че това наше изпращане на още 500 войници говори за равнището на партньорството ни и за ангажимента ни към НАТО", добави той.

"Чудесна новина е, че не само президентът Байдън обяви, че плановете за изтегляне отпадат, а и че напротив, тези войски в Германия ще бъдат увеличени", заяви Крамп-Каренбауер, която определи решението като "много силен знак за единство".

Шефът на Пентагона е на първа обиколка в Европа с цел укрепване на връзките

В момента в Германия са разположени 34 500 американски военни.

Остин обеща, че Германия ще продължи да е важен партньор на САЩ в сигурността и икономиката в следващите години. "Ето защо укрепването на отношенията ни с Германия е абсолютен приоритет на администрацията Байдън-Харис", каза той. 

Novini.bg
468 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Вагинир

2021.04.25 | 04:38

3
ПЛИТКОУМЕН РАДЕВ Е ТЪП,КОЛКОТО СЛАВИ ТЪПОТО,С ТАЯ РАЗЛИКА,ЧЕ СЛАВИ СИ МЪЛЧИ,А РУМЯНКА ПЛЕЩЕ ЧАСТУШКИ...РУСКИТЕ МИРОТВОРЦИ СА В ЗАДУНАЙСКАЯ ГУБЕРНИЯ ВЕЧЕ 150ГОДИНИ И ПОЖИЗНЕНИЯТ НИ СКЪП КРЕМЪЛСКИ ВОЖД Е КАЗАЛ,ЧЕ ЩЕ ОСВОБОЖДАВА ЗАДУНАЙСКАЯ ДОООО...ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН,А ТО Я ИМА,Я НЯМА ЕДИН ФАЙТОН БЪЛГАРИ-ДРУГОТО Е РУСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ...ПАТРИОТКАТА СЛАВКА,БИЕЩИТЕ СЕ В ГЪРДИТЕ РУСКИ АГЕНТИ,МИХАЙЛОВГРАДСКОТО ГЮБРЕ И ТЕМ ПОДОБНИ РУМЕНИ ПРЕЦЕДЕНТИДАЛИ НЯМА РОСТАЦИ ТАМ,РОСТАЦИТЕ МИСЛЯТ,ЧЕ ЩО ХВЪРЧИ ВСЕ СЕ ЯДЕ -РОСТАЦИТЕ ЯДАТ ВСИЧКО...ИЗКЛЬОПАХА КРИМ СЕГА ТОЧАТ ЛИГИ ЗА УКРАЙНА,УТРЕ ЗА ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА...ПОЖИЗНЕНИЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ ИМ Я ОБЕЩАЛ,ПЪК ПОСЛЕ...ОСТАНАЛИТЕ ГАЛАКТИКИ...АПЕТИТА ИДВА С ЯДЕНЕТО,ЗАЯВИ ПОЖИЗНЕНИЯ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО...ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ ПУТЬОВИ СИЛИ СА ЛИКВИДИРАЛИ 83 ТЕРОРИСТИ ОТ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ"ЯХААБИБИЯ АМАНЪМА АХАН БЕГ" И 338 ОТ БОЛНИЦА"АЛЛАХ ДА НИ ПАЗИ ОТ РОСТАЦИТЕ,ОТ БОЛЕСТИТЕ САМИ ЩЕ СЕ ПАЗИМ" ПОЖИЗНЕНИЯТ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ Е НАГРАДИЛ КОЛЯЧИТЕ ОТ ГАЛАКТИЧЕСКИТЕ СИЛИ С МЕДАЛ ОТ КРАТУНА.ПО-ЛОШО ОТ РОСТАК ЗА ВРАГ Е РОСТАК ЗА ПРИЯТЕЛ,А ИМАШ ЛИ РОСТАК ЗА ОВОБОДИТЕЛ СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ЗАДУНАЙСКИ КРЕПОСТЕН СЕЛЯНИН С РОСТАШКО САМОСЪЗНАНИЕ... ПОНЬЯЛ БЛЯД БЕЗРОДНЫ-СУКА ЙОБАНА В РОД ТЫ...Ако американските и английски идиоти,не бяха затрупали ГЕРМАНИЯ с бомби,империята на ЗЛОТО щеше да празнува на п€ткин ден...ПАБЕДА БУДЬЕТ ЗА НАМИ-МЕРЦЕДЕСИ ДЛЬЯ ВАМИ!!!...
aa

2021.04.13 | 16:14

2
aaaa,a това не е ли агресия???

2021.04.13 | 15:16

1
ОКУПАЦИОННИ ВОИСКИ, ДОКОГА ЕВРОПА ЩЕ БЪДЕ УКОПИРАНА

Добави коментар

Водещи новини