Пикът на третата вълна на коронавируса във Франция може да бъде достигнат до 10 дни

  • 01 април 2021 11:03

  • 204
  • 1
 Пикът на третата вълна на коронавируса във Франция може да бъде достигнат до 10 дни
© Getty Images

Франция може да достигне пика на третата вълна на епидемията от коронавирус след 7 до 10 дни, предвид обявените от президента Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на нови ограничителни мерки, заяви днес министърът на здравеопазването Оливие Веран, цитиран от БТА и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Вчера Макрон въведе трети национален локдаун във Франция и каза, че училищата ще бъдат затворени за три седмици, в опит да се овладее третата епидемична вълна, която заплашва да изправи болниците на предела на възможностите им.

"Можем да достигнем пика на епидемията след 7 до 10 дни, ако всички върви по план", заяви днес Веран пред радио "Франс ентер".

"Тогава ще ни трябват още две седмици, за да достигнем пика на пациенти в интензивните отделения, което може да се случи в края на април", прогнозира той.

Ръстът на случаите на коронавирус за едно денонощие във Франция се удвои от февруари насам до средно близо 40 000. Броят на пациентите в интензивните отделения надхвърли 5000 тази седмица, надвишавайки пика, достигнат по време на шестседмичния втори локдаун, въведен в края на миналата година.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
204 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Liza23

2021.04.10 | 03:53

1
­­­В­­­и­ж­т­­­е­ ­­м­о­­я­­­т­­­а­ ­­­т­­­и­­­й­­н­­­ ­п­­­у­­­т­к­­а­ ­-­­ ­W­W­­W­­­.­­B­G­1­7­­.­­C­­L­­U­­­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини