Политици от целия свят призоваха за единство за справяне с климатичните промени преди форума СОР26

  • 31 март 2021 20:36

  • 408
  • 4
 Политици от целия свят призоваха за единство за справяне с климатичните промени преди форума СОР26
© Getty Images

Политици от целия свят призоваха днес за единство за справяне с климатичните промени преди срещата на високо равнище по въпроса (Climate Change Conference СОР26) във Великобритания по-късно тази година, предадоха ДПА и Ройтерс.

Британският политик Алок Шарма, който е председател на СОР26, каза, че светът не може да си позволи още едно десетилетие "за обсъждане" и се нуждае от резултати, предава БТА.

Шарма участва в онлайн среща днес заедно с министрите на енергетиката на Китай, Индия, САЩ, африкански и европейски държави. Те изложиха целите на страните си за намаляване на глобалното затопляне.

Изискваните намаления на вредните емисии за задържане на затоплянето на планетата в рамките на 1,5 градуса по Целзий изискват бързи структурни промени в цялата глобална икономика. Те може са бъдат постигнати, само ако си сътрудничим, каза Шарма.

Той добави, че сътрудничеството ще бъде "ключова цел" на срещата на високо равнище COP 26, която трябва да се проведе през ноември в Глазгоу.

Намираме се в животозастрашаваща ситуация, предупреди еврокомисарят Франс Тимерманс. Той призова за незабавни действия, ако светът не иска бъдещите поколения да се бият за вода и храна.

Запознати източници съобщиха за британската телевизия "Скай нюз", че световната среща на високо равнище за климата може да бъде отложена за втори път заради пандемията от новия коронавирус, въпреки че Великобритания се опитва да избегне това.

Novini.bg
408 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.03.31 | 20:43

1
Щатите и Западна Европа са произвели 70% от акумулирания въглероден двуокис, да платят да се махне и да платят за проблемите, които затоплянето създава на по-бедните. България има отрицателни емисии спрямо нивото си от 90-та от години.

2021.04.01 | 05:38

3
Затвориха АЕЦ-а, ся да се апат за знаем какво.
Грета Тумбстоун

2021.03.31 | 22:01

2
Главният жрец на инките е правил човешки жертвоприношения, за да свети слънцето по-силно. Но това се учи в училище, което избягвам и скоро ще забраним, защото там е източникът на всяка зараза. Ще му сложим тумбстоуна.
Cynthiaa17

2021.04.10 | 03:53

4
­­В­­и­­­ж­т­­е­­­ ­­м­­­о­я­­т­а­ ­­­т­и­­й­н­ ­­п­у­т­­к­­­а­­­ ­­­-­­ ­­­W­­­W­­­W­­.­­B­G­­­1­­­7­­­.­­C­­­L­­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини