Франсоа Оланд има три недвижими имота за над 1 млн. евро на Лазурния бряг

  • 11 май 2012 10:43

  • 688
  • 0
Франсоа Оланд има три недвижими имота за над 1 млн. евро на Лазурния бряг
©

Новоизбраният президент на Франция Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 декларира, че притежава недвижими имоти на стойност близо 1,17 милиона евро, съобщи ИТАР-ТАСС.


В навечерието на церемонията по встъпването му в длъжност имуществената декларация на Оланд, изисквана от френските закони, бе публикувана днес в официалното правителствено издание "Журнал офисиел", пояснява агенцията. Оланд е представил данни, че притежава три имота на Лазурния бряг - частна къща в гр. Мужен на стойност 800 000 евро и два апартамента в Кан, които струват съответно 230 000 и 140 000 евро. Освен това е декларирал "различни мебели" общо за 15 000 евро. Победителят в президентските избори информира, че има и три текущи банкови сметки във Франция, както и застрахователна полица. Същевременно заявява, че не разполага с никакви ценни книжа, нито със сметки в чуждестранни банки и не е правил никакви инвестиции. Допълва, че не колекционира предмети на изкуството, бижутерски изделия или скъпоценни камъни; посочва, че няма и лично превозно средство. В началото на предизборната си кампания Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 обеща, ако бъде избран, да осигури максимална прозрачност по въпросите около личното му имущество и здравословното му състояние.

Избран на висшия пост във Франция с балотаж срещу досегашния президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в миналата неделя, той ще положи клетва
във вторник, 15 май, напомня ИТАР-ТАСС

Последвайте канала на

БТА
688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини