Председателят на Европейския съвет е разговарял с Путин

  • 22 март 2021 16:51

  • 615
  • 2
Председателят на Европейския съвет е разговарял с Путин
© Getty Images/Guliver (архив)

Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в е разговарял днес по телефона с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, съобщи пресслужбата на европейската институция, цитирана от БТА.

Двамата са обсъдили двустранните отношения, като Мишел е дал оценка, че те са на ниско равнище. Засега има разногласия по много въпроси, се отбелязва в съобщението.

От гледна точка на ЕС отношенията с Русия се основават на европейските ценности и може да се променят, само ако има траен напредък в прилагането на споразуменията от Минск, в прекратяването на хибридните удари и кибератаките по европейските държави, и при спазване на човешките права, гласи съобщението.

Нови евросанкции срещу граждани на Русия и Китай

Мишел и Путин са говорили за случая с Алексей Навални, за пандемията, ваксините и по въпроси от регионалния и световния дневен ред. Мишел е призовал Навални да бъде освободен и опита за убийството му да бъде разследван.

Последвайте канала на

Novini.bg
615 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.03.22 | 17:22

2
и какво е отговорил руския окупатор?
EVROPEISKI SAUZ

2021.03.22 | 17:02

1
DRAN DRAN

Добави коментар

Водещи новини