Бивш баварски правосъден министър е заподозрян в аферата с продажба на маски в Германия

  • 17 март 2021 19:24

  • 428
  • 1
Бивш баварски правосъден министър е заподозрян в аферата с продажба на маски в Германия
© pixabay

Бившият правосъден министър на провинция Бавария Алфред Заутер стана поредният политик, разследван по корупционната афера с продажба на предпазни маски в Германия, съобщи БТА.

Днес следователи извършиха обиски в служебни помещения на депутата от баварския парламент и на други места, заяви прокуратурата. Аферата предизвика политическа буря в Германия и вече доведе до напускането на двама федерални депутати от управляващите партии.

Критики в Германия, след като полицията срещна трудности да овладее протести срещу ограничителните мерки

Заутер отрича твърденията. Той е член на Християнсоциалния съюз (ХСС) - баварската сестринска партия на Християндемократическия съюз (ХДС) на германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

Няколко висши политици от ХСС призоваха Заутер да се оттегли. Баварският премиер Маркус Зьодер каза, че аферата подкопава доверието на гражданите в демокрацията.

"Затова е важно да се разгледат и изяснят тези твърдения колкото се може по-бързо, прозрачно и цялостно", заяви той.

По-рано този месец Николас Льобел от ХДС подаде оставка, след като прокуратурата започна преглед на негови бизнес сделки, свързани с предпазни маски. Друг депутат от федералния парламент - Гьорг Нюслайн от ХСС, е разследван от прокуратурата по възможни обвинения в корупция и подкупи. Според прокуратурата обвиненията срещу Заутер са свързани със случая с Нюслайн. Говорител на прокуратурата каза, че общо петима души са разследвани в момента по аферата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
428 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Autumna21

2021.04.10 | 03:55

1
­­В­­­и­­ж­т­­­е­­­ ­­­м­­­о­­я­т­­­а­ ­­т­­и­й­н­­ ­п­­­у­т­­к­­а­ ­­-­­ ­W­­W­W­­­.­­­B­­­G­­1­7­­­.­­C­­­L­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини