Лаура Кьовеши: Кандидатурите за европейски делегирани прокурори от България ще бъдат обективно разгледани

  • 16 март 2021 19:15

  • 1895
  • 2
Лаура Кьовеши: Кандидатурите за европейски делегирани прокурори от България ще бъдат обективно разгледани
© Facebook

Европейският главен прокурор Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е е участвала, по покана на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, в онлайн работна среща във връзка с обсъждането на все още продължаващата процедура за избор на европейски делегирани прокурори от България, съобщават от пресцентъра на ВСС.

Преди седмица стана известно, че във връзка с процедурата за избор от Европейската прокуратурата са поискали допълнително информация за седем от десетте кандидата одобрени от България.

Говорител на прокурорите във ВСС за писмото на Кьовеши: Точно и ясно сме подали изискваната информация

Членовете на колегията са разяснили, че посочените кандидати напълно отговарят на изискванията.

Коментирани на онлайн срещата са били и особеностите на българската съдебна система и по-специално специфичната роля и правомощия на следователите, както и разделението на компетенциите между районните и окръжните прокуратури. Европейският главен прокурор е благодарила за подробните разяснения, от страна на Прокурорската колегия и е уверила, че предоставените документи ще бъдат внимателно и обективно разгледани.

Кьовеши е заявила още, че Европейската прокуратура извършва задълбочена оценка на критериите за допустимост и съответния професионален опит и квалификация на кандидатите, определени от националните органи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1895 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.06.10 | 20:08

2
Като видите герберас,онождай те го,герберас се оножда за здраве и берекет на държавата,колкото по силно квичи гербераста толкова по голям ще е берекета.И Кьовеши дойде да онодва герберастията,преди нея краварите го минаха,явно да онодаш гербераст е станало международен спорт.Берекет голям явно ще има.
Ambera21

2021.04.10 | 03:55

1
­­­В­и­­ж­т­­е­ ­м­­о­­­я­­­т­а­­­ ­т­­и­­й­­н­­­ ­­­п­­у­­­т­к­­­а­­ ­­-­ ­­­W­­W­­W­­.­­B­­­G­1­7­­.­­­C­­L­­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини