Германия снижи очакванията за голям ръст на ваксинираните следващия месец

  • 10 март 2021 15:00

  • 562
  • 2
Германия снижи очакванията за голям ръст на ваксинираните следващия месец
© Getty images

Много повече хора в Германия ще получат ваксини срещу COVID-19 следващия месец, когато семейните лекари започнат да ги поставят, но представата, че през април една четвърт от населението ще получи поне една доза, е нереалистична. Това предупреди днес германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Агенцията отбелязва, че в Германия нараства недоволството от бавното темпо на ваксинацията. Едва около 6,4 на сто от 83-милионното население на страната са получили поне една доза ваксина - много по-малко в сравнение с Великобритания, Израел и САЩ.

Днес Шпан каза, че темпото ще се засили през април, когато семейните лекари ще ваксинират в кабинетите си. "Броят на ваксинираните обаче няма да започне веднага да нараства с 20 милиона месечно или с 10 милиона седмично", подчерта германският здравен министър пред телевизия Цет Де Еф. По думите му следващия месец ще има "значително повече ваксинации, но не чак в толкова голям мащаб".

ЕК обмисля възможност да удължи ограниченията за износ на ваксини

Председателят на Германския лекарски съюз Андреас Гасен заяви, че в кабинетите на личните лекари може да се поставят по около пет милиона дози седмично. "Оставете ни да ваксинираме, направете ваксините достъпни за нас през аптеките и не ни убивайте с бюрокрация", призова той.

Германия започна да вдига някои ограничителни мерки, въпреки че броят на новозаразените отново започна да се увеличава. От началото на пандемията до днес в страната са регистрирани над 2,5 милиона случая на коронавирус, от които повече от 72 хиляди са приключили със смърт.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
562 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Samanthaa19

2021.04.10 | 03:56

2
­­­В­­­и­­­ж­­­т­е­­ ­м­о­я­т­а­­ ­­­т­­­и­­й­н­­­ ­п­­­у­­т­­к­а­­ ­-­­­ ­­W­­W­­­W­­.­­B­G­1­7­.­­C­L­­­U­B­­­
ГЕШЕВ ЗАЩИТАВА МАФИЯТА ГЕРБ И О.П

2021.03.10 | 15:34

1
ПАРТИЯТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО НЕ Е СЪСТАВЕНА ОТ ХОРА УЧАСТВАЛИ ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И Е ОТ МЛАДИ И СПОСОБНИ СПЕЦИАЛИСТИ И Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА РЕАЛНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПРАВЕНО ДО СЕГА ВЪВ БЪЛГАРИЯ АКО С.ТРИФОНОВ УПРАВЛЯВА ЩЕ Е КАТО Б.БОРИСОВ САМ ЩЕ ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО (БНО) №14 ЩЕ ПИТА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА КОИТО ГИ ЗАСЯГАТ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини