Румъния увеличава интервала, в който е забранено движението през нощта

  • 09 март 2021 21:41

  • 1042
  • 1
Румъния увеличава интервала, в който е забранено движението през нощта
© Getty Images/Guliver (архив)

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи днес, че властите не планират въвеждане на локдаун за Великден, но състоянието на тревога, обявено в страната заради пандемията, ще бъде удължено, а забраната за движение през нощта ще се прилага с един час по-рано, съобщава телевизия Диджи24, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33048

"Искам да ви обърна внимание, че цифрите от последната седмица за пандемията са обезпокоителни. Тенденцията към растеж е очевидна и навсякъде ни се казва, че натискът върху интензивните отделения става все по-голям", заяви държавният глава.

Той посочи, че състоянието на тревога в страната ще бъде удължено тази седмица, а движението през нощта вече ще бъде ограничено от 22.00 часа, а не от 23.00, както беше досега.

"Нека да не пропиляваме това, което спечелихме досега чрез ваксинацонната кампания, която върви много добре. Броят на ваксинираните лица нараства всеки ден. Така че до лятото ще имаме едно много добро ниво. Но дотогава трябва да внимаваме да не се удавим точно до брега", каза още Йоханис.

Той увери, че властите не обмислят локдаун по време на великденските празници. "И накрая, едно много важно съобщение за много хора. Мога да ви кажа много ясно, че не обмисляме локдаун за Великден", посочи президентът.

Румъния включи България в "жълтата зона", има ограничения при влизане

Румънските власти въведоха през ноември 2020 г. ограничения на движението в интервала между 23.00 и 5.00 сутринта, като излизането от вкъщи в този период се разрешава само в определени случаи: по професионални причини, за получаване на неотложна медицинска помощ, за оказване на помощ на възрастен или болен човек или придружаване на дете, при транзитно преминаване, свързано с пътуване със самолет, влак, автобус. В тези случаи лицата трябва да представят удостоверение от работодател или декларация на собствена отговорност.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1042 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Tammya19

2021.04.10 | 03:56

1
­­В­­­и­ж­­т­е­­­ ­­­м­­о­­­я­­­т­а­­ ­­­т­­и­­й­н­ ­­­п­­у­­­т­­к­­а­ ­­-­ ­­W­­W­W­­­.­­­B­G­1­­7­­.­­­C­­­L­U­­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини