Белгия въвежда собствени тестове за COVID-19, за да ускори отпадането на ограниченията

  • 05 март 2021 19:55

  • 715
  • 2
Белгия въвежда собствени тестове за COVID-19, за да ускори отпадането на ограниченията
© Getty Images/Guliver (архив)

Бързи тестове за COVID-19 се въвеждат в Белгия като част от усилията за по-бързо отпадане на противоепидемичните мерки, съобщават местни медии, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

В южната област Валония тестове, разработени от универтитета в Лиеж, се прилагат в учебните заведения. В северната Фландрия предстои да бъде приложен тест на университета в Антверпен. Двата теста се правят с проба от слюнка, а резултатът е ясен веднага.

Белгийските власти заседават днес, за да решат какви промени може да се очакват в следващите седмици. През април е вероятно да бъдат отворени външните пространства на ресторанти и кафенета, и да бъдат позволени културни и спортни събития с ограничена публика. Дотогава е възможно да бъдат премахнати и ограниченията за пътуване през граница.

Белгия се очаква да отмени ограниченията за ваксината на "АстраЗенека"

През май Белгия се надява, че ще може да разреши дейности на закрито с малък брой хора. Четвъртата стъпка ще бъде пълното отпадане на ограниченията, но засега не се поставя срок.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
715 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lindseya21

2021.04.10 | 03:56

2
­­­В­­­и­­ж­­т­­е­ ­м­о­я­­т­­а­­ ­­­т­­и­й­н­ ­п­у­­т­­­к­а­­ ­­-­­­ ­­W­­­W­­­W­­­.­­­B­G­­­1­­­7­­­.­­C­L­U­­B­­­
МУТРИ ВЪН

2021.03.05 | 21:08

1
ЗА ХОРАТА СЪС КЪСА ПАМЕТ ВИЖТЕ ВЪВ ЮТУБ С.ТРИФОНОВ И МУЛТИГРУП ВИЖТЕ СНИМКИТЕ МУ С Г. ИЛИЕВ ВИЖТЕ ГО СЪС Б. БОРИСОВ И СЛЕД ТОВА СИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСЪТ КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОЗИ ДА Е РАЗЛИЧЕН И ДА НИ СПАСИ ОТ МУТРИТЕ И ЗАДКУЛИСИЕТО МОЖЕ ЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СИ СЪС МУТРИТЕ И СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ДА СИ СРЕЩУ ТЯХ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ (БНО) №14

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини