Белгия се очаква да отмени ограниченията за ваксината на "АстраЗенека"

  • 02 март 2021 10:26

  • 336
  • 0
Белгия се очаква да отмени ограниченията за ваксината на "АстраЗенека"
©

Белгийските власти ще заседават утре, за да решат дали ваксината на "АстраЗенека" срещу ковид да бъде прилагана и при хора над 55 години, съобщиха местни медии.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Досега в страната тази ваксина се поставя само на по-млади хора заради първоначалните опасения, че няма достатъчно данни за въздействието й при по-възрастните. Франция снощи обяви, че ще разшири приложението на този препарат и е възможно белгийските власти да вземат сходно решение много бързо, отблязват медиите.

Европа и COVID-19: Какво се случва

Данните от белгийските здравни власти сочат, че до днес над 495 хиляди души са получили поне по една доза ваксина и така делът на имунизираните достига 5,37 на сто от общия брой на населението. До началото на март в страната от новата болест починаха 22 106 души, а заразените достигнаха 772 294, като в последните дни се наблюдава увеличение с десетина процента при новооткритите случаи.

Тази седмица се очаква Белгия да обяви готовност да вдигне от началото на април забраната за пътувания през граница по несъществени поводи. Това е заявил премиерът Александер де Кро пред комисия на Федералния парламент, цитиран от медиите. Той е пояснил, че отмяната на ограниченията няма да бъде пълна и ще бъде заместена с по-строго изпълнение на изискванията пътуващите след завръщане да бъдат изследвани и карантинирани.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини