Hungary Today: Орбан се ваксинира с китайската ваксина, призова унгарците да се имунизират

  • 01 март 2021 10:37

  • 314
  • 1
Hungary Today: Орбан се ваксинира с китайската ваксина, призова унгарците да се имунизират
© Getty images

Ваксинацията е единствената възможна защита срещу пандемията от коронавируса, заяви премиерът на Унгария Виктор ОрбанВиктор ОрбанВиктор Орбан (на унгарски: Orbán Viktor) е настоящият министър-председател на Унгария,, след като бе имунизиран с препарата на китайската компания Sinopharm, пише Hungary Today.

„Ние сме атакувани от третата вълна на епидемията на коронавируса, която ще бъде по-силна от предишните две“, заяви Орбан във „Фейсбук“, като призова сънародниците си да се ваксинират.

Орбан заяви, че „си струва да слушаме тези, които знаят по-добре“, като добави, че е бил ваксиниран, след като главният медицински директор Сесилия Мюлер е решила, че членовете на органа, отговарящ за превенцията на епидемиите, също трябва да бъдат ваксинирани, предаде Фокус.

Видео, публикувано във „Фейсбук“, показва как Орбан е ваксиниран след медицински преглед, включително проверка на температурата. Лекарят, който извършва ваксинацията, казва във видеото, че най-добрата ваксина е тази, която е била приложена.

След като се ваксинира, Орбан заяви в кабинета си, че изобщо няма оплаквания и насърчи хората да не се страхуват от ваксинацията. Той добави, че десетки хиляди етнически унгарци са получили китайската ваксина във Войводина и няколко хиляди души в Унгария. Той призова хората да се доверят на унгарските професионалисти.
Принц Уилям насърчи сънародниците си да се ваксинират

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Главният медицински директор Сесилия Мюлер заяви в събота, че специално е препоръчала на Орбан да се ваксинира. Тя каза, че този ход ще даде пример на обществеността и ще насърчи повече хора да се ваксинират, независимо откъде произхожда ваксината. Тя добави, че също така е предложила членовете на органа, отговарящ за превенцията на епидемиите, също да бъдат инокулирани, тъй като ваксинацията дава надежда да се сложи край на третата вълна на епидемията с малко жертви и пандемията да приключи.

По-рано премиерът заяви, че лично ще избере китайската ваксина, но също така подчерта надеждността на руската ваксина: „Моята позиция е, че китайците познават този вирус най-дълго, така че вярвам, че те вероятно знаят и най-много за него. Както и да е, чакам реда си и ако в този момент имам избор на ваксини, ще поискам китайската“.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
314 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Shaneequaha18

2021.04.10 | 03:57

1
­В­­и­ж­­т­­­е­­ ­­м­о­я­­­т­а­ ­­т­и­­­й­н­­ ­­п­у­т­к­­­а­­ ­­­-­­­ ­­W­­W­­W­.­B­G­­1­7­­­.­­C­­L­U­B­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини