Принц Уилям насърчи сънародниците си да се ваксинират

28 февруари 2021 15:32

Принц Уилям насърчи сънародниците си да се ваксинират
© Getty Images
774 3

Принц Уилям предупреди сънародниците си да не обръщат внимание на антиваксърите в социалните мрежи след подобен призив и на кралица Елизабет Втора, предаде АФП.

" Слухове и дезинформации понякога заливат социалните мрежи" - казва принц Уилям във видео, публикувано от Кенсингтънския дворец.

Във видеото той и съпругата му Кейт разговарят с двама души с хронични заболявания, които скоро ще бъдат ваксинирани. Едната е Шивали, която има диабет тип 2. Тя казва, че е чела някои неща в социалните мрежи, заради които е била "малко нервна" при мисълта да се ваксинира.

"Трябва да внимаваме на кого вярваме и откъде се информираме - казва принц Уилям. - Катрин и аз в никакъв случай не сме медицински специалисти, но ако това може да Ви насърчи, ние подкрепяме изцяло ваксинацията. Тя е наистина, наистина важна".

Досега използването на ваксините е "страхотно", продължава принц Уилям и добавя, че сега трябва да бъдат убедени младите колко е важно да се ваксинират, предаде БТА. 

Кралица Елизабет Втора насърчи във вторник британците са се ваксинират срещу Ковид-19, като каза, че от инжекцията не й е прилошало въобще, а "трябва да се мисли за другите". Тя увери, че след като се е ваксинирала през януари, се чувства защитена.

Престолонаследникът принц Чарлз, който е на 72 години, преболедува леко от Ковид-19 миналата година, но също се ваксинира, както и съпругата му Камила.

Първа доза от ваксина срещу Ковид-19 са получили повече от 19 милиона души във Великобритания от декември миналата година.

Novini.bg
774 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
гост

2021.02.28 | 20:28

25078
Ваксинирали са се със сигурност....С физиологичен серум обаче

2021.02.28 | 16:37

24848
лека форма на химическа кастрация
ANTIFA

2021.02.28 | 16:17

24831
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ

Добави коментар

Водещи новини