Илхан Кючюк: Европа ще бъде възстановена след кризата, но на каква цена?

  • 15 февруари 2021 13:26

  • 232
  • 1
Илхан Кючюк: Европа ще бъде възстановена след кризата, но на каква цена?
© Илхан Кючук, пресцентър

Евродепутатът Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е изнесе онлайн лекция за студентите на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” на тема: „Пътят напред - Европа на следващите поколения!”, където засегна актуални и важни теми като кризата с пандемията, европейското възстановяване и защитата на българския национален интерес в Брюксел.

"Европа ще бъде възстановена след последиците от кризата, но на каква цена? Със сигурност не трябва да е със старите инструменти и по стария модел, необходими са реформи и модернизиране. Не бива да разглеждаме Европа като кризисен съюз, а като изпреварващ съюз. ЕС има уникалния шанс да направи важни крачки напред като Зеления пакт и дигитализацията. А заедно с него и България има възможност да се модернизира", каза Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е във встъпителната част, като подчерта, че в момента 7 работни места от 10 разкрити са благодарение на ЕС.

По време на лекцията евродепутатът засегна важни теми като доверието на гражданите в европейските институции, политиките, свързани с миграцията, липсата на медицински персонал, а също плюсовете и минусите на ваксинационния план на Европейската комисия.

„76%  от ваксините се произвеждат в Европа, но не остават на територията на Съюза, това е така, защото има неяснота и липсва прозрачност в договорите. Ето защо беше предложено да има Ад хок комисия между Комисията по здравеопазване и Комисията по индустрия.”, заяви Кючюк.

Евродепутатът е категоричен, че целта на Европа да бъде глобален актьор не може да се осъществи без да има реформи и промяна в сегашната инфраструктура.

Илхан Кючюк: Защитата на споделените ни ценности ни обединява и ни прави европейци

Кючюк завърши онлайн лекцията си с пожелание за успех на Великотърновския университет  и с посланието: „Каквото правиш утре, трябва да го правиш по-добре от днес и от вчера.”

По-рано днес евродепутатът се срещна с ректора на университета проф. д-р Христо Бонджолов, с когото обсъдиха бъдещото развитие на университета, а Кючюк написа в своята фейсбук страница: „Гордея се, че съм възпитаник на Великотърновския университет и съм щастлив всеки път, когато прекрачвам прага му.”

Последвайте канала на

Novini.bg
232 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Heathera23

2021.04.10 | 03:59

1
­­В­­­и­ж­т­е­­ ­­м­о­я­­­т­­­а­­ ­­т­­­и­­й­­­н­ ­п­­у­т­­­к­­а­­ ­­­-­ ­­W­­­W­­W­­­.­B­­­G­­­1­­­7­­­.­­­C­­­L­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини