ЕС е готов да продължи да следи делата срещу Навални

  • 12 февруари 2021 14:50

  • 471
  • 4
ЕС е готов да продължи да следи делата срещу Навални
© Getty Images/Guliver (архив)

ЕС възнамерява да продължи да изпраща свои представители на делата срещу Алексей НавалниАлексей НавалниАлексѐй Анато̀лиевич Нава̀лни (на руски: Алексей Анатольевич Навальный), заяви днес говорител на Европейската комисия, предаде БТА.

Той поясни, че е обичайна дипломатическа практика да се наблюдават съдебни заседания, както предвиждат международните правила. Винаги, когато е възможно, следим такива дела, особено в случаи, свързани с политическо преследване и човешки права, допълни говорителят.

Никога не сме заявявали, че се готвим да скъсаме връзките с Русия, заяви той по повод изявленията на руския външен министър Сергей Лавров и последвалите пояснения на говорител на Кремъл за бъдещето на сътрудничеството между ЕС и Москва. За нас е важно, че сегашното състояние на двустранните отношения никак не е добро. Важното е какви отношения искаме с Русия, на основата на нашите ценности и международното право. Целим взаимоизгодно сътрудничество, но Русия показа, че не е готова да поеме в тази посока, добави говорителят.

ЕС разработва план за евентуални санкции срещу Русия

По неговите думи ЕС обсъжда нови санкции срещу руски представители и отбеляза нуждата от единодушие за тяхното въвеждане. Всеки, който предлага санкции, трябва да има убедителни доказателства (за извършени нарушения на засегнатите страни), посочи говорителят. 

Novini.bg
471 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Nicolea18

2021.04.10 | 03:59

4
­­­В­­и­­­ж­т­­­е­ ­м­­о­я­т­а­­­ ­­т­и­­й­­н­­­ ­­­п­у­­т­­к­а­ ­­­-­­ ­­W­­­W­­W­­­.­­B­­G­­1­­7­­­.­­C­­­L­U­­B­­
ANTIFA

2021.02.27 | 13:50

3
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ
Товарищ Майор

2021.02.12 | 16:31

2
Спасибо, ЕС, рапорт принят, продолжайте наблюдение!
1

2021.02.12 | 16:16

1
стига с този навални...повръща ни се вече.

Добави коментар

Водещи новини