Лични данни са откраднати от нидерландската програма за проследяване на COVID-19

  • 29 януари 2021 17:29

  • 792
  • 0
Лични данни са откраднати от нидерландската програма за проследяване на COVID-19
© gettyimages

Лична информация на голям брой хора, участвали в програмата за проследяване на COVID-19 в Нидерландия, е била открадната, заявиха днес здравните власти, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32875

Нидерландското управление по здравеопазване потвърди медийна информация, че са откраднати данни, и се извини за два отделни според него пробива в системата.

Как Израел води в световната кампания за ваксинация

Ведомството каза, че не знае колко хора са засегнати от кражбата, но че може да са хиляди. То призна, че хората сега може да не искат да участват в програмата му за проследяване на коронавируса, но заяви, че ще направи всичко възможно, за да възстанови общественото доверие. Според него откраднатите данни включват имена, адреси, номера на социални осигуровки, телефонни номера и резултати от тестове. Потвърждението за пробиви в системата беше направено след съпроводени с насилие протести заради решението на правителството да наложи нощен полицейски час в допълнение към действащите карантинни мерки, за да се опита да овладее пандемията от коронавирус.

Министър-председателят Марк Рюте също така е подложен на критики, тъй като Нидерландия беше последната страна в Европейския съюз, започнала ваксинация срещу COVID-19.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини