Италианският президент започна консултации за формиране на ново правителство

  • 28 януари 2021 07:05

  • 309
  • 1
Италианският президент започна консултации за формиране на ново правителство
© Getty Images/Guliver

Италианският президент Серджо Матарела започна вчера консултации с основните политически лидери на страната за формирането на ново правителство след оставката на премиера Джузепе Конте, предаде Франс прес.

Той се срещна с председателите на двете камари на парламента. Днес и утре Матарела ще разговаря с представители на основните партии.

Няколко сценария за излизане от политическата криза в Италия

Съюзът на партиите от десницата и крайната десница - "Форца Италия" на Силвио Берлускони, "Лига" на Матео Салвини и "Италиански братя" на Джорджа Мелони, ще изпрати обща делегация при президента.

Конте подаде оставка във вторник, тъй като не успя да събере ново парламентарно мнозинство след оттеглянето на малката партия "Италия Вива" на експремиера Матео Ренци.

Италианският премиер хвърли оставка

Конте обаче се надява да получи нов мандат от Матарела, за да опита да състави правителство, което ще е третият му кабинет от 2018 г., и да задейства план от над 200 милиарда евро за даване на тласък на засегнатата от пандемията икономика, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
309 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гл шеф

2021.01.28 | 11:39

1
[от. гл шеф. на тайно разузнаване.] вписваме да се знае. Г. УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ. вземете мерки незабавни да се раследва групата с уредите които са дадени от сот в градчето кюстендил. и също уреди от едно време вземани от полицията. защото установихме че и от правителството се гаврат с хората. с нашият румен йорданов го сменят с араби които заварват и също с съседи които също заварват които палят жици с пушаците го сменят и всички вас. и ставате с сърбежи и пъпки кой век за да несе заловът тези престъпници това са пуплични гаври НЕ ТЪРКАЙ СЪОБЩЕНИЯТА [проследявамеви. ]

Добави коментар

Водещи новини