Британското правителство налага карантина в хотел на пристигащи от рискови държави

27 януари 2021 19:52

Британското правителство налага карантина в хотел на пристигащи от рискови държави
© Novini.bg
693 1

Британското правителство обяви днес, че налага карантина в хотел за жители на Обединеното кралство, които пристигат от държави, смятани за рискови, за да избегне внос на варианти на коронавируса, потенциално устойчиви на ваксините, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22628

Това се отнася за пътници, пристигащи от 22 държави, където вариантите на коронавируса представляват риск, като Република Южна Африка, Португалия и държавите от Южна Америка.

Пристигането от тези държави вече е забранено за лица, които не живеят в Обединеното кралство.

Ще изискваме от всички пристигащи, на които не е бил отказан достъп в страната, без изключение, да се изолират за 10 дни в предоставени от правителството жилища, като хотели, обяви британският премиер Борис Джонсън в камарата на общините.

Тези пътници ще бъдат насочвани направо от летището към местата, където трябва да прекарат периода на карантина, уточни премиерът.

Пристигащите в Обединеното кралство - европейската държава, преминала вчера прага от 100 000 починали от КОВИД-19, вече трябва да разполагат с отрицателен тест и да се самоизолират за 10 дни.

Тази мярка не е така радикална като обсъжданото и в крайна сметка отхвърлено карантиниране в хотел за всички пристигащи.

Според медиите, пътниците, изпращани в хотел, ще плащат до 1500 лири за настаняването и за по три хранения на ден.

В ход са обсъждания с хотелски вериги, а условията ще бъдат уточнени идната седмица, уточни министърката на вътрешните работи Прити Пател.

Тя обясни пред депутатите, че се засилва контролът по спазване на ограничителните мерки от настанените в хотел, а полицейското присъствие на летища и пристанища също ще се засили, за да е сигурно, че британски жители, които са в изолация, не напускат страната освен по изключително основателни причини, а не, за да отидат на почивка.

Премиерът Джонсън съобщи, че връщането на учениците в класните стаи, предвидено за след февруарската ваканция, ще се отложи.

То ще се осъществи от 8 март, ако набелязаната от правителството цел да бъдат ваксинирани 15 милиона души от приоритетни групи, сред които и хора на възраст над 70 години, бъде постигната до средата на февруари.

Днес Великобритания съобщи за още 1725 починали в рамките на 28 дни от даването на положителен тест за КОВИД-19, при 1631 ден по-рано. Така общият брой на смъртните случаи достигна 101 887.

Новозаразените са 25 308, сочат официални данни, цитирани от Ройтерс.

Първа доза ваксина са получили 7,16 милиона души.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22628

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
693 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (1)

Добави коментар
.....

2021.01.27 | 22:42

140572
Ммм даа , хотелите трябва да припечелват...

Добави коментар

Водещи новини