Значително подобрение на германските експортни очаквания в началото на годината

  • 26 януари 2021 12:13

  • 231
  • 0
Значително подобрение на германските експортни очаквания в началото на годината
© Getty images

Настроенията сред германските износители в индустриалния сектор се подобриха значително в началото на 2021 г., показват резултати от проучване на икономическия институт Ifo, предаде БНР.

През януари индексът на производствените експортни очаквания в Германия се повиши до 6,0 пункта от 1,9 пункта месец по-рано, като това е най-високото му ниво от октомври 2020 г.

Яснотата относно Брекзит и американското президентство, стабилната индустриална икономика и началото на ваксинационни кампании в световен мащаб доведоха до предпазлив оптимизъм в германския експортен сектор, отчита Ifo институтът.

Производителите на компютри и електрическо оборудване очакват значително увеличение на износа. Компаниите в машиностроенето и химическата промишленост също са уверени в бъдещия си експорт.

Български лекар в Германия разкри колко време имаме, за да блокираме новия щам на COVID-19

Очакванията сред производителите на храни и напитки също отбелязаха значително възстановяване. В момента те приемат, че техният експортен бизнес ще се запази стабилен.

В същото време Ifo отчита, че международният пазар все още е труден за германското производство на облекла. Производителите на мебели също очакват международните им продажби да намалят.

Последвайте канала на

Novini.bg
231 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини