Шарл Мишел призовава Джо Байдън за нов трансатлантически пакт между ЕС и САЩ

  • 20 януари 2021 10:40

  • 333
  • 1
Шарл Мишел призовава Джо Байдън за нов трансатлантически пакт между ЕС и САЩ
© Getty images

Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в призова новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън да формира "нов основополагащ пакт“ с Европа, работещ по въпроси като мира, сигурността, просперитета, свободата и човешките права, предаде БНР.

"Днес е нещо повече от преход. Днес е възможност за подмладяване на нашите трансатлантически отношения, които силно пострадаха през последните четири години. През тези години светът стана по-сложен, по-малко стабилен и по-малко предсказуем", посочи Мишел пред Европейския парламент, цитиран от Ройтерс.

"В първия ден от неговия мандат отправям тържествено предложение към новия президент. Нека изградим нов основополагащ пакт за по-силна Европа, за по-силна Америка и за по-добър свят", допълни той.

Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в определи встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън като "велик ден" за САЩ.

Ето защо на Байдън му предстоят тежки месеци

Обръщайки се към Европейския парламент, Мишел изрази надежда, че церемонията по встъпването в длъжност на американския президента ще бъде проведена без нарушения и граждански вълнения.

Той заяви, че Съединените щати са се променили по време на ерата на Тръмп и добави, че се е променил и "начинът, по който Европа и останалата част от света гледат на САЩ".

Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в каза още, че двамата лидери трябва да работят по пет приоритета - засилване на многостранното сътрудничество, борбата с Covid-19, борбата с изменението на климата, икономическото възстановяване с помощта на цифрова трансформация и обединяване на усилията за сигурност и мир.

Последвайте канала на

Novini.bg
333 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тоя

2021.01.20 | 10:47

1
тоя не са ли го хванали на гей партито???

Добави коментар

Водещи новини