"Алтернатива за Германия" е съгласна мигранти да стават германски граждани

  • 19 януари 2021 10:24

  • 718
  • 2
"Алтернатива за Германия" е съгласна мигранти да стават германски граждани
© Getty images

Крайнодясната германска партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) заяви, че е съгласна хора да могат да станат германски граждани "без оглед на техния етно-културен произход", съобщи БТА. Това е обрат в позицията на партията, чиито лидери в миналото поставяха под въпрос възможността мигранти, идващи от страни извън Европа да бъдат интегрирани, предаде Асошиейтед прес.


Декларация, качена на сайта на партията и подписана от десетки нейни депутати, провъзгласява, че АзГ признава "безусловно", че хора, които съвсем наскоро са взели германско гражданство, имат същите права и задължения като онези семейства, живеещи в страната от векове.


Декларацията не отива толкова далеч, че да заявява, че мигранти или техни потомци принадлежат към "германския народ", националистическо понятие, което партията се стреми да реабилитира, и което се отнася до хора, които принадлежат към определен етнос.

Армин Лашет - умерен консерватор, наследник на традицията на Меркел

Партията заявява също, че съхраняването на езика и традициите на "германския народ" е "напълно легитимна политическа цел", и че продължава да вярва в налагането на строги условия за гражданство, както и да се стреми да предотврати масова имиграция.

Последвайте канала на

Novini.bg
718 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.01.19 | 11:00

2
Значи това не е никаква алтернатива на Германия а поредната еврейско лай-нарска патерица и измет на урода Меркел
"германския народ", националистическо понятие,

2021.01.19 | 10:35

1
"германския народ", националистическо понятие, - излиза, че всички народи са били националисти без даже да го знаят векове, а някои и хилядолетия наред.

Добави коментар

Водещи новини