Италианският премиер защити своята политика и призова за подкрепа преди вот на доверие

  • 18 януари 2021 15:15

  • 248
  • 0
Италианският премиер защити своята политика и призова за подкрепа преди вот на доверие
© Getty images

Италианският министър-председател Джузепе Конте защити днес политиката на своето правителство за справяне с извънредната ситуация с коронавируса и икономическата криза и призова за подкрепа, часове преди вот на доверие в долната камара на парламента, предадоха световните агенции.


Бившият премиер Матео Ренци изтегли своята партия "Италия Вива" от управляващата коалиция миналата седмица, изразявайки недоволство от плановете на Конте за съживяване на икономиката. Конте заяви в обръщение пред долната камара, че "няма правдоподобно оправдание" за решението на Ренци, и предупреди, че политическата криза заплашва да нанесе сериозна вреда на Италия в един от най-критичните момент в съвременната история.

Джузепе Конте пред вот на доверие в долната камара на парламента

Премиерът призова парламентаристите да не провалят плановете на правителството за борба с коронавируса и каза, че то се е отнесло "с най-голяма грижа" към интересите на италианците. Той призна, че са допуснати грешки в борбата с пандемията, но каза, че правителството може да се гордее с това, което е постигнало.

За днес е насрочен вот в долната камара, а утре предстои гласуване в Сената, информира БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини