Белгийски националисти: Дори кучетата не вярват на медиите

  • 03 май 2012 15:10

  • 838
  • 0
Белгийски националисти: Дори кучетата не вярват на медиите
©

Дори кучетата не вярват на медиите, заяви председателят на белгийската партия на националистите Нов фламандски алианс (НФА) Барт де Вейвер по повод Световния ден на свободата на печата.

Политикът направи това изявление на сайта Апаш (www.apache.be). Според него медиите имат сериозен проблем, защото им липсва достоверност, а освен това настройват хората да изпитват недоверие към водещите политици. По думите на Де Вейвер, победител в последните парламентарни избори в кралството и ръководител на най-голямата опозиционна сила, мнозина споделят неговото мнение.
Много хора пред екраните оплюват медиите, но малцина се осмеляват да заявят мнението си на висок глас, добавя Де Вейвер. Писна ми да мълча (по тази тема), заявява той. Медиите си мислят, че управляват обществото, но много се лъжат, коментира председателят на НФА. Според него не е редно медиите да се самоуправляват, макар да приема, че те не могат да бъдат регулирани и от държавата. Като политик поне мога да реша и да кажа "стига, няма да участвам", заявява Де Вейвер

Последвайте канала на

БТА
838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини