Меркел: Европа остава отворена за диалог с Турция

11 декември 2020 14:07

Меркел: Европа остава отворена за диалог с Турция
© Getty Images/Guliver
412 2

Европейският съюз се стреми към конструктивен диалог с Турция по спорните въпроси въпреки ситуацията в Средиземно море и решението да бъдат разширени санкциите срещу Турция, заяви германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, цитирана от ТАСС.

"Ние протягаме ръка на Турция и казваме, че искаме да работим за конструктивен дневен ред. Но, ще кажа откровено от гледна точка на германското председателство, в ЕС съществува разочарование, ние бихме искали повече", каза тя.

Държавните и правителствените ръководители на ЕС приеха снощи решение да разширят санкциите против Турция заради нейните действия в Средиземно море.

"Европа остава отворена за диалог с Турция, но няма да търпи опитите на Анкара да дестабилизира страните от Европейския съюз", заяви в Брюксел и президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на след края на дискусиите на срещата на върха на ЕС.

"През октомври ние подадохме ръка на Турция, но тя продължи своите провокативни действия", каза Макрон. "Европа продължава да бъде отворена за диалог, но няма да търпи опити за дестабилизация на страните от ЕС", добави той.

Меркел отново е №1 в класацията на "Форбс" на най-влиятелните жени в света

Френският лидер обвини Турция, че нарушава ембаргото за доставка на оръжия в Либия, застрашава миграционната политика на ЕС със своите действия, увеличава присъствието на джихадисти в Сирия и се държи неподобаващо в Кавказ, изпращайки там войници.

По думите на Макрон приетите против Турция санкции от индивидуален характер може да бъдат допълнени с нови индивидуални мерки и икономически санкции по сектори. Това ще бъде направено въз основа на доклада, с подготовката на който се занимава ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел.

Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в заяви след двудневната среща на върха на ЕС в Брюксел, че Европейският съюз е готов да сътрудничи повече с Турция по проблема с миграцията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. "Искаме отговорно сътрудничество с Турция", каза на пресконференция Мишел.

Novini.bg
412 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бай ердо

2020.12.11 | 16:25

2
бай ердо сигурно и удря по една патка на тая като се видят. германците много обичат турски рязани карабини.

2020.12.11 | 14:37

1
Дядо пак вдигна бастуна и се закани люто на якия младеж,че ще му се случи " случка" Младежа само се подсмихна ... :) :) :)

Добави коментар

Водещи новини