Йожеф Сайер напусна партията ФИДЕС след скандала с гей партито в Брюксел

Унгарският политик Йожеф Сайер, който подаде оставка като евродепутат, напусна и управляващата партия ФИДЕС след скандала с участието в забранено секс парти в Брюксел, съобщава БТА.

Унгарският премиер и лидер на ФИДЕС Виктор Орбан заяви пред в. "Модяр немзет", че Сайер няма никакво оправдание за действията си и че те са били в разрез с ценностите на ФИДЕС, която се представя като защитник на традиционните християнски ценности и семейство.

Полицията прекрати разюздана оргия с 25 мъже, сред тях и евродепутат

Сайер е един от основателите на ФИДЕС и е съюзник на Орбан от над 30 години, отбелязва Ройтерс. В качеството си на евродепутат той бе водеща фигура на ФИДЕС в Европейския парламент и изигра сериозна роля в пренаписването на унгарската конституция след изборната победа на Орбан през 2010 г.

"Няма да забравим и да отречем неговите 30 години работа, но стореното от него е неприемливо и за него няма никакво оправдание. В резултат на това той взе единственото правилно решение, като поднесе извиненията си и се оттегли от Европейския парламент и от Фидес", изтъкна Орбан.

Сайер подаде оставка като евродепутат в неделя, а във вторник разпространи изявление, в което поднесе извиненията си за сторената от него грешка и за това, че е нарушил белгийските карантинни правила.

Eвродепутатът, участвал в гейпартито, хвърли оставка

Белгийската полиция съобщи, че е задържала двайсетина души, участвали в домашно парти, и че у Сайер, който е бил сред тях, били намерени наркотици. Сайер отрече да е взимал наркотици и заяви, че е предложил да му бъде направен тест за наркотици, но полицията не го е сторила.

Коментари

 1. 2020.12.03 | 14:36
  Ако не е взимал наркотици, значи е дистрибутор на дрога, още по-зле. А неговия любовник Орбан, кога ще си подаде оставката?
 2. 2020.12.02 | 21:49
  Управляват ни ге.йове! Докога?!?!!!!!!
  1. 2020.12.03 | 07:58
   Трябва Хитлер или Пиночет
  2. 2020.12.03 | 07:07
   Гeйове или чалгари, каква е разликата? Докато тълпата има интелекта на дъждовен червей няма да има подобрение
  3. 2020.12.02 | 22:31
   Докато има прости човеци...
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет