Британската полиция издирва организатори на нелегални рейв партита

Полицията започна разследване във връзка с големи нелегални партита, състояли се в няколко големи града на Англия в нарушение на противоепидемичните мерки, съобщи БТА.

Разследващите издирват организаторите на парти в студентско общежитие в Нотингам, където през уикенда полицията разпръсна парти с около 200 участници. Около 20 гости са глобени с по 200 лири, заяви полицията.

Над 60 задържани при протест срещу карантината в Лондон

Организаторите са заплашени от по-големи глоби. Хора са се събирали на партита и на други места в града. В Бирмингам полицаи бяха замеряни с бутилки при опит да разпръснат незаконно рейв парти с около 100 участници в склад и иззехатам наркотици, диджейско оборудване и едно оръжие. И там гостите бяха глобени.

"Последното нещо, което ние като полицаи искаме, е да ходим да глобяваме хора за това, че се събират да се забавляват", коментира пред агенция Прес асосиейшън полицейски инспектор Андрю Гоуан. "Но сегашните национални ограничения са въведени, за да бъде предпазено обществото. Затова ще следим за спазването им, докато това е необходимо".

Съгласно правилата на сегашното частично затваряне на Англия има строги ограничения за масовите прояви. Жителите могат да напускат домовете си само по уважителни причини - например да отидат на работа или да напазаруват.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет