Вижте как Атина опитва да си върне живеещи в чужбина гърци

  • 28 ноември 2020 10:59

  • 2488
  • 4
Вижте как Атина опитва да си върне живеещи в чужбина гърци
© Gettyimages/архив

В опит за справяне с икономическата ситуация, породена от коронавируса, гръцкото правителство предлага сериозни данъчни облекчения на живеещите в чужбина гърци, ако те прехвърлят фирмите си в Гърция и отворят нови работни места. Това ще важи и за чужди инвеститори, пояснява БНР.

Хиляди млади специалисти напуснаха Гърция в годините на икономическата криза, като намериха добра реализация в чужбина. Правителството на Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. се опитва да върне гърците да работят и живеят в страната, като предлага 50% данъчни облекчения за първите седем години.

Във видеосреща с гръцки специалисти в Европа премиерът съобщи, че ако прехвърлят своя бизнес в Гърция и открият нови работни места данъчните облекчения за тези компании ще им дадат възможност за развитие.

Гърците, които сега работят и живеят в чужбина, поставиха и условия, с които държавата трябва да се съобрази, за да привлече инвестиции, като премахване на бюрокрацията, сигурност и гаранции за компаниите, които биха се завърнали, подобряване на работната среда в гръцките фирми.

Новите стимули се предлагат не само за гърци, но и за чужденци, независимост от националността им, които искат да преместят данъчната си база в Гърция.

S&P потвърди ‘BBB’ рейтинга на България със стабилна перспектива

Атина вече прилага програма за привличане на богати инвеститори, а според изявлението на премиера правителството се стреми да върне научния и работен потенциал обратно в страната.

Последвайте канала на

Novini.bg
2488 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Просто човек

2020.11.28 | 11:34

1
Пратете го на Тиквата да види какво правят съседите... #ОСТАВКА!
Ruslan

2020.11.28 | 17:53

4
kogato Balgaria stigne rradskia bruten vatrechen produkt i nie shte si go pozvolim. za shtadtie te ne sa si stroili komunizam i vinagi sa bili zona na angliiskite interesi ne na ruskite.
зелено чооовече

2020.11.28 | 12:13

3
Винаги са били Големи тарикати гърците и го доказват постоянно. Опитват се да се поднесат като Елини ,което е смешно,но въпреки ,че не са Елини,правят нещата с разум и далновидност.Вместо да ги гледаме със завист или пренебрежение,ще е добре да копираме някой техни методи. Най донре ще е да копираме Китайски методи , но сме ментално далеч от тяхната нация ,а сме много близки по манталитет с Гърците.

2020.11.28 | 11:39

2
За български фирми нищо не им вземайте ще се разсърдят

Добави коментар

Водещи новини