Унгария има подкрепата на Полша в спора с Брюксел за бюджета на ЕС, каза Орбан

26 ноември 2020 19:02

Унгария има подкрепата на Полша в спора с Брюксел за бюджета на ЕС, каза Орбан
© Gettyimages
417 1

Унгарският премиер Виктор Орбан днес каза, че неговата страна е получила подкрепата на Полша в продължаващия спор относно искането на ЕС към страните членки да спазват върховенството на закона, защото в противен случай ще изгубят европейски бюджетни средства, предаде Ройтерс.

Орбан заедно с полския премиер Матеуш Моравецки заяви, че настоящото предложение на ЕС за обвързване на бюджета със спазването на върховенството на закона е неприемливо за Будапеща и за Варшава. Двете страни ще сформират тандем в дебатите по въпроса, след като наложиха съвместно вето на бюджета на ЕС за идните седем години. Орбан определи това вето като легитимно средство в спора на Будапеща и Варшава с Брюксел.

От своя страна Моравецки определи механизма на ЕС за обвързване на бюджета с контрола за съблюдаване на върховенството на закона като лошо решение, което застрашава ЕС от разпад в бъдеще, предаде ТАСС.

Novini.bg
417 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар

2020.11.26 | 19:16

72654
Този познава някакъв голям играч щом приказва на изуст, Орбане удариги началник искам да гледам анален секс в българия с тази измет

Добави коментар

Водещи новини