Ситуацията с коронавируса във Финландия се влошава

Ситуацията с коронавируса във Финландия се влоши бързо в последните дни, каза днес премиерката Сана Марин, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18884

Тя обаче добави, че правителството е решило, че засега няма основание да се приемат спешни мерки, каквито бяха въведени през март.

За последните 14 дни на 100 000 жители във Финландия има 75,8 заразени, което е второто най-ниско ниво в Европа след Исландия, показват данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. Финландското правителство обаче предупреди, че новите случаи се увеличават с обезпокояващи темпове.

Най-засегнат си остава районът около столицата Хелзинки, където броят на новозаразените е нараснал с близо 70 процента миналата седмица в сравнение с предишната седмица, казва главният здравен инспектор Марку Макиярви.

"Ситуацията с коронавируса във Финландия се влоши бързо. Новите случаи на зараза нараснаха и броят на нуждаещите се от хоспитализация също се увеличи", заяви днес Сана Марин. "Според мен ние не трябва да изключваме никакви мерки", отбеляза тя, визирайки възможността отново да се прибегне до национално извънредно положение.

В Норвегия удължават мерките до средата на декември

Днес централното правителство препоръча на регионалните власти временно да затворят всички високорискови обществени места там, където заразата се разпространява най-бързо. На този показател отговарят два района в страната, а в 21 ситуацията е сериозна.

В Хелзинки и в околностите на финландската столица ще бъдат забранени всички прояви на открито и на закрито, а учениците ще учат дистанционно.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18884

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет