Великобритания ще разхлаби противоепидемичните мерки преди Коледа

Четирите части на Обединеното кралство се споразумяха за облекчаване на ограниченията срещу КОВИД-19 за Коледа, съобщи Ройтерс.

Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, които разполагат с автономия в отделни области, в това число здравеопазването, предприеха различни подходи за овладяване на епидемията, но вчера бе постигнато споразумение в Лондон за общи правила, които ще важат за празниците.

Страните в Европа обявяват мерки срещу пандемията за Коледа

До три домакинства ще могат да се събират в частни домове, църкви и открити обществени пространства от 23 до 27 декември.

Ще бъдат отменени и ограниченията за пътуване през този период, цитира БТА.

СЗО препоръчва да не се събираме за Коледа

"Хората искат да бъдат с близките си и с тези, които обичат, на този най-важен празник в годината", каза днес Майкъл Гоув, високопоставен представител на британското правителство.

"Вирусът няма да си вземе почивка, така че бъдете предпазливи", каза първият министър на Шотландия Никола Стърджън. "Ако можете, останете си у дома с членовете на собственото ви семейство", добави тя.

От началото на пандемията във Великобритания са починали 55 838 души. За жертви на КОВИД-19 се смятат хората, починали до 28 дни от даването на положителна проба на тест за коронавирус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет