Страните в Европа обявяват мерки срещу пандемията за Коледа

  • 24 ноември 2020 12:37

  • 810
  • 0
Страните в Европа обявяват мерки срещу пандемията за Коледа
© Pixabay

Редица европейски правителства обявяват мерките срещу пандемията, които ще са в сила за коледните празници, а последните данни за нови ваксини дават надежда на световните лидери, че светлината в тунела е близо.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Съединените щати, Великобритания и Германия обявиха, че стартират програми за ваксиниране през декември, а Испания започва през януари.

Очаква се днес Франция да облекчи ограниченията. Тази вечер френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на ще направи обръщение към нацията и ще обяви как французите ще могат да празнуват Коледа.

Макрон обявява леко разхлабване на мерките във Франция?

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е днес също ще обяви какви ще са мерките за коледните и новогодишни празници, а 16-те провинции на Германия се очаква да позволят събиране на до 10 души за Коледа и Нова година, предвиждат се и облекчения в мерките, които да позволят на семейства и приятели да празнуват заедно.

Световната здравна организация отправи препоръка предстоящите Коледни празници да бъдат в тесен кръг, без големи семейни тържества или събирания.

СЗО препоръчва да не се събираме за Коледа

Тази седмица се очаква Великобритания да одобри регулаторно ваксината на „Пфайзер-БионТех“, която показа 95% успеваемост при тестовете.

Германия си е осигурила 300 милиона ваксини чрез Европейската комисия. Властите в Берлин поискаха от регионалните правителства да подготвят центровете си за ваксиниране до средата на декември.

Испания и Германия са първите държави-членки на Европейския съюз, които вече имат изготвена пълна програма за ваксиниране.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
810 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини