Една четвърт от италианците вярват в конспиративни теории за епидемията от COVID-19

Четвърт от италианците вярват в конспиративни теории за епидемията от КОВИД-19, показва публикувано днес социологическо проучване.

Един от всеки петима италианци вярва, че вирусът е бил създаден в лаборатория и разпространен нарочно, за да се промени глобалното равновесие. Според пет на сто от запитаните вирусът изобщо не съществува, а е използван като претекст за контролиране на хората и икономиката.

Всеки трети мисли, че вирусът е бил създаден от китайците, за да бъдат отслабени другите страни, а 21 процента са на мнение, че зад него стоят мултинационалните интернет компании и целта им е да натрупат състояние от него.

Що се отнася до ваксините, 44 процента биха се ваксинирали без колебание, а 26 на сто - само ако е задължително. Единайсет процента казват, че няма да се ваксинират дори да е задължително, а 19 на сто не могат да вземат решение.
В проучването, направено за телевизия "Ла7", са участвали 800 души.

Италия, първата засегната европейска страна от новия коронавирус през февруари, прехвърли вчера прага от 50 000 починали от общо над 1,4 милиона заразени.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18550
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18550

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.11.25 | 10:18
  "Конспиративни теории" ли искате? Гледайте филма "Зараза" и вижте кога е сниман,но картата за разпространението на вируса съвпада 100% с с реалното разпространение на короната. Незнам кой го е създал,но във всеки случай не става дума за пари,а за чипосване и тотален контрол на човечеството. Честит да ви е 5Г безплатен интернет ;)
 2. 2020.11.24 | 21:51
  лошо ли е??? бил гейтс каза преди година две, че ще се появи опасен вирус - е появи се. сега казва че след година две ще се появи още по опасен вирус. човека държи свръх модерни лаборатории. това не навява ли на мисълта за гмо вурисче. какво им пречи да модифицират вируси и да ги пускат??? морала и човеколюбието едва ли.
  1. 2020.11.25 | 06:39
   Нали се твърдеше, че го е казал преди 5 години, сега станаха една две!! Една конспиративна теория не можете да съчините като хората, голяма простотия, ей!
 3. 2020.11.24 | 23:26
  Лошо! Тъп си като ГУМЕНКА!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет