Двама убити и един ранен при нападение с хладно оръжие във Франция

  • 14 ноември 2020 20:53

  • 4138
  • 10
Двама убити и един ранен при нападение с хладно оръжие във Франция
© gettyimages

Двама мъже са убити и една жена е ранена днес при нападение с хладно оръжие пред жилищна сграда в западния френски град Шоле, съобщава БТА, позовавайки се на районната прокуратура.

Съобщава се за един задържан, но не е сигурно дали той е извършителят. Оръжието е тежък или режещ предмет.

Засега не е обявена отговорност за терористично нападение, изтъкна прокурорът на Анже Ерик Буяр.

Пожарникари и полицаи са обградили с ленти периметъра около резиденция Льоклер в град Шоле, съобщава в. "Уест Франс".

Кметът Жил Бурдулекс заяви, че е нападнато възрастно семейство и още един човек пред сградата. Полицейски източник съобщи, че е задържан мъж в един от апартаментите в сградата. Според радио Европа 1 предполагаемият нападател е на 35 години. Известен е на полицията за дребни престъпления.

Парижката полиция задържа въоръжен с ножове мъж

По първоначални данни от разследването мъжът слязъл от апартамента си и срещнал във фоайето човек, когото нападнал жестоко и му нанесъл удари по главата. Първата жертва починала от раните си. След това мъжът излязъл от сградата и отишъл в парка, където нападнал възрастна семейна двойка. Съпругът, на 83 години, починал на път за болницата с хеликоптер. 81-годишната му съпруга е с тежки наранявания, но животът ѝ не е в опасност.

След нападението мъжът се върнал в апартамента си, където бил задържан от полицията. Мотивите за деянието му все още не са известни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4138 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
чудя се

2020.11.15 | 09:33

7
Защо след конфликтите в страни от близкия Изток ,страни като Кувейт,Саудитска Арабия не приеха тези хора,които имат същото вероизповедание.Най-нелогично беше да дойдат в християнски страни.Нямаше как да не възникнат конфликти .Целта е друга и разумните я виждат.Нямам нищо против тези хора,но културите ни никога няма да станат съвместими и да заживеем в мир.
Гражданин

2020.11.16 | 08:44

10
Абсолютно съгласен! Изключително необясни е, че в арабския свят има много страни, които имат същото вероизповедание и огромен ресурс като територия, финанси, организация и т.н. Защо тези страни не ги приеха, защо към тези страни не се насочиха тези хора и не им стоят на границите, защо Европа не настоява за диалог и споразумения с тези страни, защо въобще Европа да прави бизнес с тези страни, ако те така се държат? ОК, нека някакво малко количество да дойде и в Европа, но през голям филтър и стриктно спазване на много изисквания, но 90% трябва да се насочват към страни с техния начин на живот и традиции. Като отидат там самите те няма да се дразнят на много неща и ще им е по-добре. Това е толкова елементарно и ясно и ние като граждани също трябва да надигнем глас - не само да плюем и да казваме какви са, но и да заставаме зад такива предложения и да ги подкрепяме.

2020.11.15 | 11:51

9
da ti e a maikata arabski manaf za kakvav religia govorish bre manaf kato vasheto ne e religia a ucilishte za ubiici eto tova bokluk e vashata prestapna religia.

2020.11.15 | 10:17

8
to e iasno maikata na arabskiat manaf ubiec merkel vece mu e kazala diagnozata za da go spasi I da si izpere osranite gashti badete sigurni manafat e sas psihicno razstroistvo I problem.

2020.11.15 | 09:27

6
Европа опусна духа от бутилката,сега се чуди как да го върне обратно.Благодарете на ,,демократите"Меркел,Макрон.Продължавайте да приютавате тези неблагодарници и скоро както е тръгнало ще превземат цяла Европа.Тръмп се опита да направи нещо и беше най-оплювания президент.Ясно е ,че конците се дърпат от определени среди.След 20 години Европа нямада е християнска,ако се действа с такива мерки както досега.Терорист ли е,цялата рода вън от Европа.Смъртна присъда за убиеца.

2020.11.14 | 22:49

1
В никакъв случай не одобрявам това отваратитлно убийство, но Макрон и списанието "Шарли ебдо" прекалиха с обидите, все пак има разлика между свободата на словото и накърняването на религиозните чувства на нациите!

2020.11.15 | 02:58

5
Ти си ненормален! Едното не е дори престъпление, а другото е най- тежкото престъпление. И ти ги сравняваш!?
Lissa

2020.11.15 | 00:52

4
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
д-р Хахов - психиатър

2020.11.14 | 23:42

2
Вероятно става въпрос за пациент ,прекалил с гледането на новини за Ковид-19 и новите мерки срещу разпространението му.

2020.11.15 | 00:28

3
Тц. дело е на угнетено мюсли, бесен че все още арабския не е официален език

Добави коментар

Водещи новини