Борис Джонсън: САЩ и Великобритания ще работят в подкрепа на демокрацията

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън заяви, че страната му и САЩ ще работят заедно в подкрепа на демокрацията и борбата с климатичните промени, предаде БТА.

Джонсън отрече близките му връзки с президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да навредят на отношенията между Лондон и Вашингтон. По думите на британския премиер САЩ остават най-близкият и най-важният съюзник. Той отхвърли предположенията, че ще намалеят шансовете за търговска сделка с Вашингтон и това ще направи неотложно постигането на споразумение с ЕС.

Саудитска Арабия поздрави Джо Байдън повече от денонощие след като беше обявена победата му над Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който е в близки отношения с престолонаследника Мохамед бин Салман. "Крал Салман приветства изтъкнатите, исторически и близки отношения между двете приятелски страни и техните народи", се казва в съобщение, публикувано от Саудитската агенция по печата.

Байдън започва прехода, Тръмп не се е признал за победен, пишат световни медии

В Унгария, където премиерът Виктор Орбан  неведнъж е изразявал предпочитанията си към президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, политик от опозицията приветства избирането на Джо Байдън. Кметът на Будапеща Гергей Карачон каза, че очаква в Белия дом да се завърне нормалността.

По думите на кмета, противник на Орбан, "Байдън не позира с диктатори, а се застъпва за върховенството на закона и човешките права".

Коментари

  1. 2020.11.09 | 19:26
    KAKVA DEMOKRACIA BE FASUL
  2. 2020.11.09 | 14:58
    кой туй демокрация??? демокрация е каквото ти кажат демократите. другото не е демокрация.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет