Австрийският канцлер призова ЕС да се бори срещу политическия ислям

  • 03 ноември 2020 23:12

  • 753
  • 5
Австрийският канцлер призова ЕС да се бори срещу политическия ислям
© gettyimages

Австрийският канцлер Себастиан Курц призова днес Европейския съюз след атентата във Виена да се бори срещу политическия ислям, който според него е идеология, която представлява опасност за европейския начин на живот, съобщи БТА.

"В бъдеще ЕС трябва да се съсредоточи много повече върху проблема с политическия ислям", заяви Курц в интервю за германския всекидневник "Велт". "Очаквам края на (останалата) неразбрана толерантност и във всички европейски страни да се осъзнае опасността, която идеологията на политическия ислям представлява за нашата свобода и за европейския начин на живот", добави той.

Групировката "Ислямска държава" (ИД) пое отговорността за извършения вчера във Виена атентат с огнестрелно оръжие, при който загинаха четирима души.

Курц подчерта, че "Европейският съюз трябва да води борбата срещу ислямисткия тероризъм и особено с политическата основа, на която той се опира, т. е. политическия ислям, с цялата необходима решителност и единство".

Двама швейцарци са арестувани близо да Цюрих във връзка с джихадистката атака във Виена

"Вече обсъждам този въпрос с (френския президент) Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и много други правителствени ръководители, за да можем да координираме по-добре действията си в рамките на ЕС", отбеляза той.

Австрийският канцлер изрази увереност, че темата за борбата срещу политическия ислям ще бъде обсъдена на следващите срещи на върха на съюза.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
753 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Мартин Петров

2020.11.04 | 00:14

1
Няма, няма и Себ е в играта. Дори и него да убият, играта на масоните ще продължи с пълна сила, даже няма да има съпротивления.
Ти масон ли си бе, мунчо?

2020.11.04 | 08:17

5

Как обяснява, все едно знае планът на масоните.

Lissa

2020.11.04 | 00:29

3
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

2020.11.04 | 01:30

4
Б. О. К. Л. У. К

2020.11.04 | 00:28

2
tocno taka politiceskiat isliam vav evropa se predstavliava ot hermafriodita merkel tozi bokluk triabva da bade razstrelian vsicki ubiistva vav evropa sa blagodarenie na glupavata politika na tozi prestapen bokluk.

Добави коментар

Водещи новини