Българин в Ница разказа за ужаса във Франция след атаките

Серия атаки след нападението в Ница! Полицията в Авиньон ликвидира въоръжен мъж, който заплашва минувачи и също крещи „Аллах е велик“. Там жертви няма.

Въоръжен с нож мъж пък напада охранител пред френското консулство в Саудитска Арабия, който е само ранен. Атаките идват след предупреждение за изключително високата степен на тревога във Франция. Нападението в Ница става на ключовата артерия в града, в една от най-големите католически църкви.

Мъж изкрещя Аллаху акбар и закла трима в Ница

В 9:00 ч. сутринта млад мъж, въоръжен с нож, влиза в църквата Нотр Дам в центъра на Ница. Убива възрастна жена, която се моли. Впоследствие убива още двама и ранява много други.

„Няма никакво съмнение относно целта на атаката. Нападателят не спираше да крещи „Аллах е велик“, докато му се оказваше първа медицинска помощ. Сред тримата загинали е и пазачът на църквата. Символично е. Много е силна емоцията“, разказа кметът на града Кристиан Естрози, предаде БТВ.

Сънародникът ни Борис Борисов, който живее в града, разказа за ужаса. „Имаше доста голяма паника на главната улица. Хората решиха да се скрият в магазините и в комерсиалния център, след като видяха полицията, която влиза в църквата. Ситуацията в момента е доста тегава във Франция заради кризата от коронавирус и едновременно заради атентатите“, спомня си той.

"Засилваме действията срещу радикалния ислям Все още не е известна самоличността на нападателя. Той е ранен приз залавянето му, но животът му е извън опасност", коментира президентът Еманюел Макрон.

Преди 2 два дни агенция „Табат“, близка до терористичната организация „Ал Кайда“, разпространи информация за бъдещи нападения срещу Франция. Сред изброените цели фигурират католически храмове, но и джамии, чиито имами осъдиха убийството на френския учител, който беше показал на учениците си карикатури от вестник „Шарли ебдо“.

Коментари

 1. 2020.10.29 | 20:51
  Това е само началото. Европа вече става ислямска. Аз не съм против исляма, имам и добри приятели сред тях, но задно с бедстващите, в Европа влязоха много терористи, а Меркел ги посрещна с "Добре дошли" без адекватни и стриктни проверки, задължи евродържавите да приемат все повече и повече.. Сега вече плодовете се берат- колят се хора по улици и черкви. Правителствата не знаят как да реагират. Дали Меркел е щастлива от постъпката си?
  1. 2020.10.30 | 08:38
   Знаите,,,на жена и геи власт несе дава.
 2. 2020.10.29 | 21:48
  Но и оръжието е велико и всеки трябва да го носи за такива случаи.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет