Гледай на живо

Ексклузивно: Борислав Михайлов в студиото на Sportal.bg

ЕС осъжда нападението в Ница

  • 29 октомври 2020 14:02

  • 367
  • 1
ЕС осъжда нападението в Ница
© getty images

Дълбоко съм потресен и натъжен от новините, написа в Туитър председателят на Европейския парламент Давид Сасоли по повод новото нападение в Ница.

Всички в Европа усещаме болката и сме длъжни да бъдем заедно срещу насилието и онези, които насърчават и разпространяват омраза, добави той.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел написа в същата социална мрежа, че изразява пълно съпричастие с Франция и французите. Цяла Европа е с вас, допълни той.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен осъди нападението, като го нарече "отвратително и жестоко". С цялото си сърце съм с Франция. Цяла Европа е съпричастна с Франция, оставаме обединени в решимостта си срещу жестокостта и фанатизма, посочи тя.

Мъж изкрещя Аллаху акбар и закла трима в Ница

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел определи нападението като атентат. Заедно в Европа и навсякъде по света ще се борим с омразата и терора, добави той.

Novini.bg
367 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
педал

2020.10.29 | 14:56

1
европедалите пак били потресени. нали вие ги викахте и ги канихте да идват тия ислямски диваци. и подтискахте хората с тая диктатура на толерантността и т.н. мултикултурност и многообразие щели да правят европедалите. ей ви мултикулруността и многообразиете. няма ненаказано добро

Добави коментар

Водещи новини