СРС скандалът клати британския кабинет (обновена)

  • 25 април 2012 13:35

  • 1317
  • 0
СРС скандалът клати британския кабинет  (обновена)
©

Скандалът с подслушванията е напът да свали британския кабинет на Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г.

Днес започна изслушването на ръководителя правителството на Обединеното кралство в Камарата на общините. Камерън и министърът на медиите Джеръми Хант бяха привикани от депутатите в долната камара на парламента, за да дадат разяснения за ролята на члена на кабинета при купуването на медия от страна на медийния магнат Рупърт Мърдок. По-рано съветникът на Джеръми Хант Адам Смит подаде оставка, предаде Би Би Си. Смятам, че превиших моите пълномощия, каза той цитиран от медията. Оттеглянето на чиновника идва по-малко от час преди неговият вече бивш началник да направи изявление пред парламента. Пред депутатите Хант каза: "Сега не е времето да се правят политически промени".

Името на Мърдок бе замесено в скандал с подслушвания на телефоните на 4000 политици, известни личности и жертви на престъпления от страна на журналисти в притежавания от австралийския магнат таблоид News of the World. Заради разкритията вестникът бе закрит.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини