Европейският съвет ще обсъди противоепидемичните мерки

29 октомври 2020 06:39

Европейският съвет ще обсъди противоепидемичните мерки
© Getty Images, архив
1109 3

Европейският съвет ще обсъди днес отново мерките срещу разпространението на Ковид-19. Предвижда се видеоконферентният разговор да обхване стратегиите за изследване и ваксиниране, обмена на данни, свободата на движение, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23409

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел разпространи открито писмо в навечерието на срещата, в което настоя ЕС да премине към масови бързи изследвания за заразени. Според него това е най-доброто противодействие срещу разпространението на заразата до откриването и широкото прилагане на ваксина.

И Испания с пореден скок на новите случаи

Мишел се застъпи за бързите тестове като допълнителна мярка, чиито резултати, макар и несигурни, дават възможност за проследяване на онези, които не изпитват признаци на болестта, но я разпространяват. Той настоя държавите от ЕС да обменят данни за заразените така, както по-рано са се съгласили да свържат далекосъобщителните си системи. Според него е необходимо само политическо желание, за да може в ЕС да се приложат общи правила за самоизолиране и за карантина.

Председателят на Европейския съвет призова за борба с дезинформацията за новата болест и за внимателно обмислени послания към обществото. Той отбеляза, че цялото усилие с ваксините би било напразно, ако не бъдат преодолени страховете от ваксинирането.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23409

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1109 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар
Васо Сръбския

2020.10.29 | 07:48

3
Евро боклуци, чифутски подлоги, взимайте си африканските и арабските маймуни, с които наводнихте Европа и към затвора боклуци мръсни, измекяри долни, време е гнусната семитска организация ЕС да се разпадне. Шалом леха, меркел уродливо подобие на човек на въжето, комунистическа утрепко

2020.10.29 | 07:38

2
Стигасте лъгали народа никой не ви вярва вече неви искаме никакви ваксини забрана за всички ваксини

2020.10.29 | 07:22

1
Пак ще умуват. Но никой ке е виждал тоя “вирус” още

Добави коментар

Водещи новини