Мюсюлманите във Франция не били подложени на гонения

Мюсюлманите във Франция не са подложени на гонения, заяви днес председателят на Френския съвет на мюсюлманското вероизповедание (ФСМВ) Мохамед Мусауи на фона на все повече протести и призиви в Близкия изток за бойкот заради изказване на президента Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на за карикатурите на пророка Мохамед.

"Франция е велика страна, гражданите ѝ мюсюлмани не са преследвани, те свободно строят свои джамии и свободно изповядват вярата си", заяви Мусауи. цитиран от БТА.

Ердоган прати Макрон на психотерапевт

"Знаем, че подбудителите на тези кампании твърдят, че защитават исляма и призоваваме мюсюлманите във Франция да проявят мъдрост. Всички кампании за очерняне на Франция са вредни и пораждат разделение", допълни той и призова вярващите "да отстояват интересите на страната", призова Мохамед Мусауи.

По въпроса за карикатурите председателят на ФСМВ обясни, че законът "не задължава никого да ги харесва и дори дава право те да бъдат ненавиждани".

Той заяви, че подкрепя позицията на президента Макрон, който призовава французите "да не се отричат от карикатурата, по принцип, под натиска на терористите".

Коментари

 1. 2020.10.27 | 10:20
  Французите са прекалено любезни! Кой не му харесва там да се маха веднага. примитивни хора трябва да бъдат държани из късо и строго! Ислямците си мислят, че всичко им е позволено и че някой нещо им е длъжен. Нахална, примитивна Сволоч
 2. 2020.10.26 | 19:44
  Щом като е така да отиват от където са дошли! Аз ако живея в Либия и искам да си гледам прасе дали ще са солидарни към мен, мангалите?????
  1. 2020.10.27 | 02:29
   Nikoi ne gi e karal da 4etat frencki vestnitsi.Kakto se izkaza Prezidenta Sarkozy: "France ili ja Obi4ach ili ja Napuskach!,,
 3. 2020.10.26 | 20:27
  А би трвбвало....
 4. 2020.10.26 | 20:11
  francia blagodarenie na musulmanite e svetoven shampion po futbol e za smetka na tova manafite izbiha suma francuzi no vsiako neshto si ima cena.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет