ЕС наложи санкции на шефа на руското военно разузнаване

Европейският съюз наложи санкции на ръководителя на руското военно разузнаване Игор Костюков и на още един руснак, обвинявайки ги в кражбата на имейли на немския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се при хакерска атака срещу парламента на Германия през 2015 г., съобщава Ройтерс, цитирана от БНР.

През май Русия отхвърли обвиненията като "изтъркана история" и заяви, че ЕС няма доказателства.

Санкциите срещу ръководителя на Агенцията за военно разузнаване (ГРУ) следват аналогичните замразявания на активи и забрани за пътуване, наложени през миналата седмица на служители, близки до президента Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През, в отговор на предполагаемото отравяне на кремълския критик Алексей Навални.

Новите мерки бяха оповестени в официалното издание на ЕС. В допълнение към Костюков, тези наказателни мерки са насочени и към Дмитрий Бадин, обвинен като хакер, който е организирал атаката, както и към така наречения 85-и основен център или "Център 85", който е поделението на ГРУ, използвано за осъществяването на хакерското нападение.

Шефът на руското външно разузнаване: Протестите в Беларус са подклаждани от чужбина

"Откраднато е значително количество данни и са засегнати имейл акаунти на няколко депутати, както и на канцлера Ангела Меркел“, се казва в официалното издание на ЕС по повод на хакерската атака.

Костюков, ръководител на генералния щаб на ГРУ, е отговорен за хакерското нападение на информационната система на германския парламент, съобщава още официозът на Европейския съюз.

Коментари

  1. 2020.10.22 | 21:43
    да не са му пръднали на уя???
  2. 2020.10.22 | 21:23
    еб@ти глупостите. откраднати имейли. че пазете си имейлите бе тъпаци. сащ подслушват меркел, а тя се прави на нечула, неразбрала. тамм гък не казва.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет