Нови 834 случая на COVID-19 в Словения за денонощието

  • 16 октомври 2020 14:32

  • 351
  • 0
Нови 834 случая на COVID-19 в Словения за денонощието
© Getty Images/Guliver (архив)

В Словения през последното денонощие са регистрирани нови 834 случая на заразяване с коронавирус, с което общият брой на инфектираните нарасна на 11 517, предаде агенция ТАСС, като се позова на говорителя на правителството по въпросите на борбата с коронавируса Йелко Кацин.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

От началото на пандемията през март в Словения са починали 180 души с потвърдена коронавирусна инфекция, предаде БТА. 

Словения налага частична карантина заради разпространението на COVID-19

Заради рязкото увеличение на случаите на заразяване, от днес словенските власти налагат карантина в седем от 12 района на страната, в които случаите на Ковид-19 са повече от 140 на 100 000 души население. Тези райони обхващат 117 населени места, в които живее по-голямата част от населението на Словения.

В седемте района от днес ще бъдат в сила засилени мерки за контрол, като забрана на всякакви мероприятия, които предполагат събиране на много хора на едно място, носене на предпазна маска на закрито и на открито, напускане на районите само по уважителни причини.

Останалите райони, предимно в западната и североизточната част на страната, попадат в т. нар. "оранжева зона" с по-малък риск от заразяване. В тях е разрешено свободно придвижване на хората, включително до т. нар. "червени зони", а на едно място е разрешено да се събират най-много 10 души.

Рекордни 707 новозаразени с COVID-19 в Словения

Всички ученици от горните класове и студенти преминават на дистанционно обучение. Полицията ще контролира придвижването на гражданите между различните зони.

Свещениците от Католическата църква в Словения обявиха, че ще водят богослужение без присъствие на вярващи в районите, попадащи в "червената зона", съобщава още ТАСС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини