Гръцки ученици протестират в Атина, полицията ги разпръсна със сълзотворен газ

  • 09 октомври 2020 16:47

  • 363
  • 0
Гръцки ученици протестират в Атина, полицията ги разпръсна със сълзотворен газ
© Getty Images/Guliver

Гръцката полиция отново разпръсна ученическа демонстрация със сълзотворен газ, а опозицията критикува за това управляващите в парламента. Протестиращите ученици настояват да се въведат още промени в учебния процес, отговарящи на предизвикателството на коронавируса.

Ученици от цялата страна протестират пред Министерството на образованието с искания, за които вече трета седмица са окупирали стотици гимназии в страната. Демонстрантите замерваха полицаите с камъни, които отговориха със сълзотворен газ. Пострадали няма, но опозицията в парламента протестира срещу поведението на силите на реда срещу малолетни граждани.

В Гърция протестират лекари, учители и ученици

Конфликтът между гимназистите и Министерството на образованието се задълбочава след решение да не се провежда дистанционно обучение за гимназиите, които протестират и да се накажат учениците с неизвинени отсъствия. Учителите подкрепиха протестите, като спряха работа днес за няколко часа. Според преподавателите исканията на учениците са оправдани, защото настояват за намален брой ученици в паралелките, за да се спазва дистанция. Иска се също да се осигурят постоянно учители по всички предмети и да се намалят часовете в дневната програма, да се осигурят за всички безплатни предпазни маски.

"Правителството обеща, че ще реши проблемите, но реално нищо не е сторено", коментират днес на демонстрацията ученици, родители и преподаватели. Няма официална информация за броя на окупираните училища в страната. Протестите продължават, информира БНР.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини