Германия ограничава броя на участниците в публични и частни събирания

  • 30 септември 2020 09:23

  • 953
  • 0
Германия ограничава броя на участниците в публични и частни събирания
© getty images

Германия ще ограничи броя на участниците в публични и частни събирания в зависимост от степента на разпространение на COVID-19, за да може тя да бъде овладяна през есента и зимата, заяви канцлерката Ангела Меркел, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Освен завръщащите се от ваканция туристи, частните празненства са съществен източник на нови огнища на зараза в Германия и затова трябва да се реагира, каза Меркел след среща с ръководителите на 16-те германски провинции.

Провинциите, където са регистрирани 35 новозаразени с коронавируса на 100 000 жители за период от седем дни, ще трябва да наложат ограничение от 50 участници -а празненства в публично пространство или наето помещение. За частните сбирки ще бъде "настоятелно препоръчано" броят на участниците да не е повече от 25 души.

Ако броят на новозаразените достигне 50 на 100 000 жители, ограничението ще е 25 души в публични пространства и 10 на домашни събирания.

Oгнище на COVID-19 в кланица с български работници в Германия

Днес в Германия бяха регистрирани 2089 нови случая на заразяване с коронавируса, с което общият им брой става 287 421 души, в това число 9471 починали.

"Искаме да действаме регионално, конкретно и целенасочено вместо отново да налагаме карантина в цялата страна - това трябва да се избегне на всяка цена", каза Меркел. Тя също така посъветва германците да избягват да ходят в чужбина в празничния период на Вси светии.

В ресторантите, кафенетата и баровете, където всеки клиент трябва да оставя името си, ще се налагат глоби от най-малко 50 евро за даване на невярна информация. Всяка провинция ще решава какъв да е размерът на тази глоба.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
953 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини