Руски, китайски и виетнамски хакери са подложили на мощна кибер атака Унгария

Унгарски финансови институции и телекомуникационна инфраструктура са били ударени от мощна кибератака в четвъртък от компютърни сървъри, намиращи се в Русия, Китай и Виетнам, съобщи телекомуникационната компания Модьор телеком (Magyar Telekom), цитирана от БНР.

Случилото се е тaка наречената разпределена атака за отказ на услуга (distributed-denial-of-service, DDoS), при която хакерите опитват да претоварят дадена мрежа чрез необичайно голям обем на трафика на данни и така да я парализират.

Хакери изнесоха в интернет личните данни на 1000 беларуски полицаи

Обемът на атаката е бил десет пъти над равнищата на обичайните DDoS атаки, заяви компанията. "Това означава, че става дума за една от най-големите хакерски атаки в Унгария изобщо, както по размер, така и по сложност", допълни тя.

"Руски, китайски и виетнамски хакери опитаха да извършат DDoS атака срещу унгарски финансови институции, но те опитаха да претоварят и мрежите на "Модьор телеком", посочи компанията.

Атаката е била на няколко вълни, нарушила е работата на някои финансови институции и е предизвикала прекъсвания на услугите на Модьор телеком в някои райони на Будапеща, след което е била отблъсната от компанията.

Коментари

  1. 2020.09.26 | 18:09
    bg-biblioteka.blogspot.com
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет