Хакери изнесоха в интернет личните данни на 1000 беларуски полицаи

Анонимни хакери направиха обществено достояние личните данни на 1000 беларуски полицаи като отговор на потушаването със сила на демонстрациите срещу президента Александър Лукашенко, предаде Ройтерс.

Изтичането на данните в социалните мрежи става в момент, в който хората започват да се събират в Минск за нов протест срещу преизбирането на президента.

"Докато арестите продължават, ние ще продължаваме да публикуваме данни в големи мащаби", се казва в изявление на хакерите, разпространено от опозиционния новинарски канал Некста лайв в приложението Телеграм.

Правителството каза, че ще открие лицата отговорни за изтичането на данните, разпространени до голяма степен в канали на Телеграм.

Беларуската полиция задържала десетки протестиращи в Минск?

Лоялността на силите за сигурност е от ключово важно значение за Лукашенко и неговия стремеж да се задържи на власт. Силите за сигурност задържаха хиляди протестиращи в опит да се справят с вълната от протести и стачки, обхванали страната. Често пъти полицаите, потушаващи протестите, са с маски, покриващи изцяло лицата им, допълва БТА.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет