Грета Тунберг се включи в световния ден за действия за климата

Шведската природозащитничка Грета ТунбергГрета ТунбергГрета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 г. е шведска ученичка и климатична се присъедини към млади активисти, събрали се пред сградата на шведския парламент в рамките на днешния глобален ден за действия за климата, предаде ДПА.

"Училищна стачка - седмица 110-а", написа тя в Туитър. "Днес е нашият глобален ден за действия за климата и ние стачкуваме на над 3100 места! Заради COVID-19 в Швеция не е позволено на едно място да се събират повече от 50 души, така че се приспособяваме (към ситуацията)", предава БТА. 

Грета Тунберг с поредна климатична стачка

Тунберг публикува и снимка, на която тя и други активисти са с маски и стоят на разстояние един от друг. Тя държи саморъчно направен плакат, на който пише "Училищна стачка за климата", и друг с надпис "Климатична справедливост", в който се напомня и необходимостта да се спазва ограничението за събиране на 50 души на едно място.

Седемнайсетгодишното момиче организира първия си протест именно пред сградата на шведския парламент през август 2018 г. Впоследствие тези протести прераснаха в глобално движение за насочване на вниманието към климатичните промени.

Коментари

 1. 2020.09.25 | 16:43
  Това психично болното няма ли вече да се сдобие с корона обаче вирус , та да се приключи
 2. 2020.09.25 | 14:49
  Да ми ядете мъдята, да ми ядете! Дреме ми на х.у.я какво мислите!
 3. 2020.09.25 | 13:21
  Защо му давате постоянна трибуна на това сбъркано и нед.ое.бано същество ? Не може да се почеше без това да се отрази от пенделите-журналя.
 4. 2020.09.25 | 13:05
  Моля ви престанете ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ с това психично болно дете!!!!!!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет