Как Европа ще се справи с проблема с бежанците?

  • 23 септември 2020 13:45

  • 427
  • 2
Как Европа ще се справи с проблема с бежанците?
© Pixabay

Въпреки че никой не подценява нуждата от честни избори в Беларус и никой не възразява срещу санкции от Европейския съюз по този казус, Кипър е тази страна, която блокира фактически вземането на решение за тези санкции, а Кипър настоява и за същото поведение и срещу Турция. Това заяви в предаването „Хоризонт за вас“ Никос Влахакис, философ и дипломат. Коментарът му беше относно това дали е реалистично да очакваме санкции спрямо Турция от страна на ЕС точно в този момент.

„Последните месеци имаме едно поведение от страна на Турция, което никой не казва ,че е приятелски настроено срещу ЕС, срещу Кипър и още повече срещу Гърция. От юли месец виждаме неоправдана ескалация на Турция към Гърция. Има провокативни акции, които подкопават всяка идея за сътрудничество и добросъседство", обясни Влахакис. 

Той подчерта, че бежанският въпрос е проблем на цяла Европа.

Енчо ГОСПОДИНОВ пред novini.bg: Хуманността започва от семейството

По повод това, че се готвят нови задължителни мерки за управление на миграцията, т.нар. задължителен механизъм за солидарност, според който всяка държава членка трябва да приеме определен брой бежанци в замяна на средства, отпуснати за възрастен и дете, Никос Влахакис коментира:

„Гърция отдавна работи по тези въпроси и от години приема доста голям брой бежанци, сега вече се полагат усилия от гръцката страна всички тези бежанци да имат едно по-сигурно място на остров Лесбос, но и децата, които имат нужда от придружаване час по-скоро да се реши въпроса с тях.

Последвайте канала на

Novini.bg
427 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.09.23 | 13:54

2
Абе каква солидарност бе ма.ма ви дол.на нас българите преди ни връщахте с черни печати само за пресрочване на виза а сега тия ги пускат без виза без нищо че и помощи им дават. Ами да ставаме и ние бежанци. Иначе в Европа е демокрация за едни може за други не. Да е.ба и лицемерите ви см.отани либерално ан.ални
като

2020.09.23 | 13:51

1
като почне да ги разстрелва по границите. след първите сто двеста разстреляни и хвърлени по затворите за незаконно преминаване на границите - ще спрат да идват.

Добави коментар

Водещи новини