Бабиш призна, че е сгрешил като твърде рано е облекчил ограниченията, наложени заради COVID-19

Чешкият премиер Андрей Бабиш призна вчера, че правителството му е сгрешило, като е облекчило наложените заради коронавируса ограничения още в началото на лятото, съобщи БТА, цитирайки Франс прес.

След като успя да овладее пандемията чрез строги мерки като задължителното носене на предпазна маска на открито, чешкото правителство премахна повечето от тези мерки преди лятната ваканция, припомня агенцията.

"Полъгах се от идването на лятото и всеобщото настроение. Това беше грешка, която не искам да повторя", заяви Бабиш в телевизионно обръщение, в което призова съгражданите си да носят маска, за да се предпазят от коронавируса.

Чехия регистрира в четвъртък рекорден брой от 3130 нови случая на заразяване с COVID-19. Това беше третият пореден дневен рекорд за страната с население от 10,7 милиона души, която регистрира над 50 000 заразени и 521 починали от март досега.

Статистическите данни сочат също, че расте броят на заразените здравни работници.

 

Министърът на здравеопазването на Чехия подаде оставка заради COVID-19

 

По-рано вчера министърът на здравеопазването Адам Войтех подаде оставка и на мястото му незабавно беше назначен видният епидемиолог професор Роман Примула.

 

Чешкото здравно министерство ще бъде оглавено от епидемиолога професор Роман Примула

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет